Diensten

De centrale dienst van het altaar in De Christengemeenschap heeft een mooie eigentijdse naam: de mensenwijdingsdienst. Duits: die Menschenweihehandlung. Engels: the Act of Consecration of Man

De data van de diensten kun je vinden in ons programma.

De mensenwijdingsdienst is voor iedereen toegankelijk vanaf de leeftijd van 14 jaar en duurt ca 45 minuten tot 1 uur. Bij iedere dienst is een communie waaraan je geheel naar eigen keuze kunt deelnemen.

Er bestaat geen voorwaarde dat je daarvoor lid van onze gemeente of van De Christengemeenschap zou moeten zijn. Kinderen mogen vanaf 10 jaar onder begeleiding mee maar 45 -60 minuten is vaak wel erg lang voor ze.

ONZE HUISREGELS:

We beginnen precies op tijd

Let op! Wij zorgen ervoor dat het beleven van de mensenwijdingsdienst na aanvang niet gestoord wordt, bijvoorbeeld door mensen die later binnenkomen of door toevallig bezoek. Dat is de reden waarom wij bij aanvang van de dienst de deur van de kerk op slot te doen. Als je dus voor de aanvangstijd van de dienst arriveert, ben je van harte welkom. Kom je na aanvangstijd aan dan sta je helaas die keer voor een gesloten deur.

Veiligheid: Maar je kunt als je binnen bent uiteraard ten allen tijde ons gebouw verlaten. Alleen kun je er dan voor de duur van de dienst niet meer opnieuw in.

ACTIVITEITEN NA DE DIENST

Na de Mensenwijdingsdienst op zondag volgt na gelegenheid  wat koffie, thee, of water te drinken een gezamenlijk religieus gesprek van 11.45 tot 12.30 uur. Het thema wordt ter plekke gekozen.

Na de dienst op donderdag  volgt van 10.45 tot 11.45 uur een perikopengespreksgroep, dat wil zeggen dat het onderwerp van gesprek het evangelie is dat dan zojuist aan het altaar gelezen is. Vanwege deze themakeuze is het mogelijk per keer te besluiten aan dit gesprek deel te nemen zodat de gespreksgroep een zeer open karakter kan hebben. Het gesprek vindt plaats in de gemeentezaal op de eerste verdieping.