Diensten

by admin | 14 juni 2012 08:54

Diensten

De centrale dienst van het altaar in De Christengemeenschap heeft een mooie eigentijdse naam: de mensenwijdingsdienst. Duits: die Menschenweihehandlung. Engels: the Act of Consecration of Man

op zondagen:
op donderdagen
10.30 uur . 2 x per maand, telkens op de 2e en de 4e zondag
  9.30 uur (2 x per maand, telkens de donderdag voorafgaande aan de zondagsdiensten

De  data van de diensten kun je vinden in ons programma.

De mensenwijdingsdienst is voor iedereen toegankelijk vanaf de leeftijd van 14 jaar en duurt ca 45 minuten tot 1 uur. Bij iedere dienst is een communie waaraan je geheel naar eigen keuze kunt deelnemen.

Er bestaat geen voorwaarde dat je daarvoor lid van onze gemeente of van De Christengemeenschap zou moeten zijn. Kinderen mogen vanaf 10 jaar onder begeleiding mee maar 45 -60 minuten is vaak wel erg lang voor ze.

Let op! Door de coronacrisis wordt op dit moment geen communie uitgedeeld!

Onze huisregels:

We beginnen precies op tijd

Let op! Wij zorgen ervoor dat het beleven van de mensenwijdingsdienst na aanvang niet gestoord wordt, bijvoorbeeld door mensen die later binnenkomen of door toevallig bezoek. Dat is de reden waarom wij bij aanvang van de dienst de deur van de kerk op slot te doen. Als je dus voor de aanvangstijd van de dienst arriveert, ben je van harte welkom. Kom je na aanvangstijd aan dan sta je helaas die keer voor een gesloten deur.

Veiligheid: Maar je kunt als je binnen bent uiteraard ten allen tijde ons gebouw verlaten. Alleen kun je er dan voor de duur van de dienst niet meer opnieuw in.

Activiteiten na de dienst

Let op! Door de coronacrisis vinden deze activiteiten tijdelijk niet plaats!  

Normaliter doen of deden wij het zo:

Na de Mensenwijdingsdienst op zondag volgt na het gezellig koffie- en theedrinken (11.30- 12.00 uur) een gezamenlijk gesprek met of zonder inleiding ( 12.00 tot 13.00 uur). Het thema wordt in de regel ter plekke gekozen. Als je vooraf al een bepaalde wens of inbreng hebt over een thema, mail dit dan aan onze priester via luijkenina@gmail.com.

Source URL: https://leeuwarden.christengemeenschap.nl/mensenwijdingsdienst/